logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • Alleen maar winnaars

Alleen maar winnaars

De laatste zondag van het winterzeilen seizoen 2018-2019. Hoora Watersport gaf ons de kans om alle 12 teams te laten zeilen waardoor deze slotdag op voorhand als een ‘plus-dag’ was. Wij kregen er een strak en stabiel windje van 11 knoop uit het noordoosten bij, waardoor er volop gezeild kon worden onder een stralend zonnetje met aangename temperaturen.

Na drie wedstrijden varen met veel wisselingen in de uitslagen hadden we twee teams met 9 punten en twee met 10 punten bovenaan staan waardoor in de slot wedstrijd nog veel strijd geleverd moest worden voor de dag uitslag. Een uitslag die ook bepalend zou zijn voor de eindstand van een wintercompetitie over 6 winterzondagen.

Na afloop van het zeilen was er de gebruikelijk prijsuitreiking met ‘snert met worst’ en ‘roggebrood met spek’ en deze keer niet in het Sylhûs maar daarbuiten op het terras.

Hoatske van der Pol en Jorrit Gerritsma werden de dag winnaars door de winst in de laatste wedstrijd en ontvingen daar de droge worst en roem voor één dag. Zij bleven Rob van Roessel en Auke de Jong net voor die tweede werden.

En die tweede plaats was voldoende voor Rob van Roessel en Auke de Jong om de nieuwe kampioen winterzeilen te worden. Ook voor hun droge worst en roem voor één dag en hun namen zullen worde vastgelegd in de wisselprijs die meer blijvend is.

En terwijl de temperatuur bijna was doorgeschoten naar 20 graden sloten wij het winterzeilen af en was het voorjaar begonnen. Rest ons alleen nog de uitslag en eindstand te vermelden.

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH Nieuwsbrief oktober 2020 - https://t.co/DagrEpGRu6

4/10/20

WSH nieuwsbrief juli 2020 - https://t.co/L1Ajf9AgMJ

4/07/20