logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • DIVISION II EUROPEAN CHAMPIONSHIPS

DIVISION II EUROPEAN CHAMPIONSHIPS

Heb jij nog een Division II windsurfplank in de schuur liggen? Dan is dit het moment om te laten zien dat je het nog in je hebt, want het EK Division II komt naar Heeg in het Hemelvaart weekend (29 mei t/m 2 juni)!

Het DIVISION II EUROPEAN CHAMPIONSHIPS is het Europees windsurf-kampioenschap en wordt dit jaar georganiseerd door WaterSportvereniging Heeg i.s.m. IWA en de Open Division II Class Association (ID2CA).

De D2 was in 1988 in Seoul en in 1992 in Barcelona de olympische windsurfklasse. Stefan van den Berg is bijvoorbeeld één van de windsurf iconen die zijn sporen heeft verdiend met deze zeilboten onder de windsurfplanken. De D2 klassenorganisatie heeft de hoop uitgesproken dat vele oud D2 surfers in Nederland zich internationaal komen meten met de internationale top!

Het DIVISION II EUROPEAN CHAMPIONSHIPS is het Europees windsurf-kampioenschap en wordt dit jaar georganiseerd door WaterSportvereniging Heeg i.s.m. IWA en de Open Division II Class Association (ID2CA). De D2 was in 1988 in Seoul en in 1992 in Barcelona de olympische windsurfklasse. Stefan van den Berg is bijvoorbeeld één van de windsurf iconen die zijn sporen heeft verdiend met deze zeilboten onder de windsurfplanken. De D2 klassenorganisatie heeft de hoop uitgesproken dat vele oud D2 surfers in Nederland zich internationaal komen meten met de internationale top!

Dit evenement komt voor het eerst naar Heeg, en daar zijn we best trots op! De NoR en verdere informatie is te vinden op de IWA site. Via de IWA site kan men zich ook inschrijven. Voor meer informatie over het programma kan je ook terecht op de website van de WSH: wsheeg.nl/d2ec/

The 2019 Division 2 European Championships will be held 29th May-2nd June at lake Heegermeer in Friesland, the Netherlands, and will be organized by WaterSportvereniging Heeg. The regatta is open to all Division II sailors and full members of ID2CA, competing with equipment properly tagged with stickers and is an ID2CA coefficient 2 event

Heb jij nog een D2 surfplank liggen, schrijf je dan in voor het EK in Heeg

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH Nieuwsbrief oktober 2020 - https://t.co/DagrEpGRu6

4/10/20

WSH nieuwsbrief juli 2020 - https://t.co/L1Ajf9AgMJ

4/07/20