logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • En toen was het stil

En toen was het stil

Ik realiseer mij dat het onheilspellend klinkt, maar dat valt mee, want het gaat over de ochtend van 1 december. De tweede dag van de WSH winterwedstrijden staat op het programma en zoals gebruikelijk kijk ik de week voorafgaand iedere dag wel even op windfinder. Dit maakt mij niet erg positief met windkrachten van 2 a 3 knopen, hetgeen in zeilers termen weinig tot niets betekend en wat wijlen Hans van der Smissen betitelde als een “natte scheet”. Als ik dan zondag rond 7.15 uur op sta en naar buiten kijk blijkt de voorspelling bewaarheid te worden, het is namelijk helemaal blak. Na een kop thee maar weer eens op windfinder kijken en tot ’s middags 16.00 uur geen tot nauwelijks wind.

Wat nu? Eerst mijn medestrijder Auke maar eens appje sturen en die komt tot dezelfde conclusie als mij: Het waait NIET.  Dan de knoop maar door gehakt en de groepsapp ingeschakeld om te melden dat we niet gaan zeilen en het blijkt dat deze goed werkt. De reacties die komen van de zeilers steunen mij in de gedachte dat dit een juiste beslissing was. Het gaat immers om het zeilen en hoewel de nazit een groot gezelligheid niveau heeft blijft zeilen de hoofdzaak en daar is wind voor nodig.

Ik wens alle winterzeilers (en overige lezers van dit schrijven) langs deze weg al vast plezierige kerstdagen en een voorspoedig 2020. Op 5 januari 2020 doen we een nieuwe poging en hopen een mooi windje en zonnig weer, maar ik beloof niets. De reservedatum van 29 maart kunt u nu vast in de agenda zetten.

Namens het wisselende comité winterwedstrijden,

Jan Langeraap

Wedstrijdleider.

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH Nieuwsbrief oktober 2020 - https://t.co/DagrEpGRu6

4/10/20

WSH nieuwsbrief juli 2020 - https://t.co/L1Ajf9AgMJ

4/07/20