logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • Zijn wij gestoord?

Zijn wij gestoord?

Dat zal menigeen gedacht hebben toen wij zondag 3 maart op weg waren naar de Hegemer Mar om te winterzeilen. De weerberichten voorspelden een stormachtige zondag met regen en nog slechter weer daarna. In de nacht van zaterdag op zondag was die wind er al en het heeft ook flink geregend. Maar het weer is net als de mensen, zo af en toe moet er even op adem worden gekomen en daarvan hebben wij gebruik gemaakt. Nog wel rekening houdend met zware windstoten zijn er dubbel gereefd 3 wedstrijden gevaren tussen Rakkenpôle en Heeg.

De eerste wedstrijd was een prooi voor Maarten Reijgersberg en Bram Pasma en de tweede wedstrijd, na een algemene terugroep, werd gewonnen door Roel en Hans Ritzema.

In de derde wedstrijd had er een rif uit gekund, de regenpakken in ieder geval niet en de zeiler creëerden gezamenlijk 2 keer een valse start met als gevolg beide keren een algemene terugroep.

Nadat iedereen goed was gestart en gezeild bleek dat de broers Willem en Lútsen Kingma de wedstrijd gingen winnen en dat hebben ze in Heeg gehoord. Die winst was niet voldoen de om de eerder genoemde teams van een gedeelde eerste plaats af te houden zo bleek later bij de nazit in it Sylhûs. En terwijl wij daar zaten kletterde de regen de ramen, zaten de koppen weer fors op de golven van de Hegemer Mar en hadden wij een fijne dag gehad.

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH Nieuwsbrief oktober 2020 - https://t.co/DagrEpGRu6

4/10/20

WSH nieuwsbrief juli 2020 - https://t.co/L1Ajf9AgMJ

4/07/20