Harde wind en zon op laatste winterzeildag

Zondag 7 april was de laatste winterzeildag. Het was een mooie dag met veel wind, waardoor de organisatie besloot om met 2 reven in het zeil te varen. Enkele deelnemers besloten aan de wal te blijven omdat het te hard waaide, en er waren ook afmeldingen vanwege ziekte en werk.

De gestarte boten voeren een Olympische baan in de luwte van het eiland de Rakkenpôle. Dit zorgde voor flink veranderende posities in het wedstrijdveld. Vanwege veiligheid werd besloten de vaarboom niet te gebruiken om de fok uit te houden, waardoor al het materiaal heel is gebleven.

Bas en Eke Krom en Myrthe Jansen wonnen de eerste wedstrijd, waarmee ze een voorschot namen op de dagwinst en de tweede plaats in het eindklassement. Sierd en Jorrit Gerritsma en Rixt Gerritse pakten de overwinningen in de twee daaropvolgende wedstrijden, waarmee ze tweede werden op deze dag en een zekere derde plaats in het eindklassement behaalden.

De uiteindelijke winterkampioen van 2023/2024, Maarten Reijgersberg en Bram Pasma, zaten deze dag steeds bij de eerste drie en zijn de terechte klassementwinnaars geworden. Eva Meijer zeilde naar een veilige vierde plaats op deze dag en werd daarmee vierde in het eindklassement. Meer info hierover op https://wsheeg.nl/winterwedstrijden/.

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen aan het slagen van het winterseizoen 2023/2024! Geniet van een prettige, zonnige en warme vaarperiode.

De Winterzeilcommissie