Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet draaien. Gelukkig zijn wij gezegend met een flinke groep trouwe en actieve vrijwilligers. Om deze actieve groep te informeren, en om nieuwe vrijwilligers te vertellen wat wij allemaal doen is deze pagina aan de website toegevoegd. Voor een actueel overzicht van de vrijwilligers per evenement verwijzen wij naar deze pagina: Indeling vrijwilligers Mocht jij meer willen weten of contact willen hebben over vrijwilligerswerk bij de WSH, dan kan je contact opnemen met Lauran Spitters (of de commissie vrijwilligerswerk) via info@WSHeeg.nl

Wij zijn een laagdrempelige vereniging waarbij altijd plek is voor nieuwe leden en vrijwilligers. Gezelligheid en saamhorigheid staan bij ons hoog in het vaandel. Door jarenlange ervaring en het faciliteren van opleidingen voor onze vrijwilligers zetten we mooie en professionele evenementen neer waar elk jaar weer honderden leden en gasten enthousiast op terug kunnen kijken. Als jij je als vrijwilliger verder wilt ontwikkelen dan investeren we als vereniging ook graag in jou en zorgen wij dat je opleidingen van het Watersportverbond of bijvoorbeeld CWO-opleidingen kunt volgen.

Hieronder een korte uitleg van de commissies, als je op de titel klikt kom je op de pagina met meer uitleg over vrijwilligerstaken:

Wedstrijdcommissie:

De wedstrijdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijden van de WSH, zoals de Voorjaarswedstrijden, de Slach om Heech, Nationale Kampioenschappen en Klassenkampioenschappen, Studentenkampioenschappen, Verenigingscompetitie, WSH winterwedstrijden en WSH avondwedstrijden.

Jeugdcommissie:

Al meer dan 30 jaar worden er zeilcursussen en wedstrijdtrainingen gegeven aan jeugdzeilers op verschillende niveaus, daarnaast zijn er nog vele andere jeugdevenementen. Plezier krijgen en houden in het zeilen, dat staat bij ons voorop. Onze jeugdzeilers komen niet alleen uit Heeg, maar ook vanuit alle hoeken van Súdwest Fryslân. Voor de lessen, trainingen en evenementen wordt uiteraard een beroep gedaan op de ouders, maar daarnaast worden vele vrijwilligers als trainer en/of instructeur opgeleid binnen en buiten de eigen vereniging.

Activiteitencommissie:

De WSH organiseert allerlei activiteiten voor haar leden en hun familieleden, maar nodigt daarbij ook iedereen die belangstelling heeft voor de watersport van harte uit. Naast activiteiten zoals vaartochten in de zomer, worden in de winter ook lezingen, cursussen en diverse borrels georganiseerd. Daarnaast ondersteunt de activiteitencommissie onder andere de wedstrijdcommissie bij het verzorgen van walprogramma’s tijdens evenementen en werkt regelmatig samen met de barcommissie van it Sylhûs.

Evenement commissies:

Diverse grotere evenementen die door de WSH al vele jaren worden georganiseerd hebben een eigen commissie, zoals voor het Kruis van Heeg, de Bemanningswedstrijden en de Friese Reünie.

Materiaalcommissie:

De materiaalcommissie onderhoudt al het materieel en de installaties in onze gebouw. Daarbij werkt ze samen met de beheerders van het gebouw, welke voor zowel de WSH als de Stichting Friese Tjottervloot ons gebouw beheren en het onderhoud regelen.

PR Commissie:

De PR commissie verzorgt nieuwsbrieven en officiële communicatie naar leden en belangstellenden. Daarnaast onderhoudt deze commissie in samenwerking met diverse leden de website, sociale media als Facebook en Instagram en verzorgt zij publicaties al posters en persberichten.