Accommodatie

ACCOMMODATIE ’t Sylhûs

Sinds medio 2015 beschikken wij samen met de Stichting Friese Tjottervloot over een prachtig Watersportcentrum direct aan het Heegermeer en aan de kop van de “Passantenhaven Heecherwâl”.

Op de begane grond beschikken we over een langswal met ligplaatsen voor onze startschepen en een ruime opslag voor onze RIB’s, begeleidingsboten en eigen Splashes en Flits. Daarnaast bieden we ruimte aan Optimisten en Splashes van onze jeugdzeilers. Verder hebben we hier de infopost voor wedstrijden en evenementen en kleedruimtes met douches. Van buitenaf bereikbaar hebben we toiletten.

Op de verdieping beschikken we over een ruime palaver- en activiteitenruimte met bar en goed uitgeruste keuken. Met openslaande deuren is daarbij het terras bereikbaar dat een weergaloos uitzicht biedt op het Heegermeer en de Fluessen. Tenslotte vindt u boven nog toiletten en de bestuurskamer.

Rond het gebouw zijn twee jollensteigers beschikbaar om boten te water te laten en naast de Passantenhaven is een ruime parkeerplaats en opstelplaats voor trailers aanwezig.

MINDER VALIDEN

Voor minder validen is in het gebouw een lift aangelegd en we beschikken over een ruim invalidentoilet.

DUURZAAM

Het dak op de zuidzijde is voorzien van een groot aantal zonnepanelen om in onze dagelijkse energiebehoefte te voorzien. Daarnaast is er een warmteterugwinning aangelegd die gebruik maakt van het water van het Heegermeer. Zo hebben we een energie neutraal gebouw neergezet klaar voor de toekomst.

LIGPLAATSEN

Direct achter ons gebouw bevindt zich de “Passantenhaven Heecherwâl” met ruim 130 ligplaatsen. Op het moment worden de haven en havengebouwen gemoderniseerd, zodat we vanaf 2016 een prachtige haven met ruime ligplaatsen kunnen bieden aan onze gasten. Op de Passantenhaven en in de nabije omgeving is er ruim plek voor Campers en tenten. De Passantenhaven beschikt daarbij over een trailerhelling.

STRANDJE

Vóór het gebouw ligt een recreatief strand met veilig en besloten zwemwater. Tevens is daar een ruime kinderspeelplaats aanwezig met veilige speeltoestellen. Een uitstekende plek voor de achterblijvers om zorgeloos met de kinderen te genieten van het uitzicht en van het Heegermeer.

HEEG

Heeg zelf is direct achter de Passantenhaven gelegen en is een zeer gezellig watersportdorp. Heeg biedt een ruim aanbod aan winkels (van watersportartikelen tot levensmiddelen) en een brede keuze aan restaurants en andere horeca.

FOTO’S