logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • WSH

Wat is de WSH?

De WSH is een watersportvereniging die in 1967 is opgericht door een aantal enthousiaste watersporters en die inmiddels is uitgegroeid tot een vereniging van rond de 450 leden. De WSH is aangesloten bij het Watersportverbond.

Wat wil de WSH?

De WSH wil watersporters van dienst zijn bij het beoefenen van hun sport door het organiseren van allerlei activiteiten. Daarnaast proberen wij, in samenwerking met het Watersportverbond, de belangen van de watersport zo goed mogelijk te behartigen..

Wat doet de WSH?

Je kunt beter vragen wat de vereniging niet doet op watersport gebied.

Zij organiseert onder andere:

Onderlinge (zeil) wedstrijden zoals bemanningswedstrijden, avondwedstrijden en de wintercompetitie
Kampioenschappen en klasse-evenementen op het Heegermeer, een prachtig wedstrijdwater
Jeugdzeilen in de vorm van zeillessen en wedstrijdtraining
Activiteiten voor toerzeilers en motorbootvaarders
Het Kruis van Heeg, een lange afstandwedstrijd voor toerzeilers op het Heegermeer en de Fluessen

Verder:

De jeugd neemt een belangrijke plaats in bij de WSH. Elk jaar worden er zeilcursussen gegeven voor de jeugd vanaf 8 jaar. Deze lessen starten met een training in het zwembad, daarna volgen de zeillessen in de Optimist en Splash. De laatste jaren verwelkomen wij bijna 100 cursisten met groot succes. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een jeugdweekend.

Organiseert de WSH in de wintermaanden cursussen, zoals de cursus Vaarbewijs I en II, marcom A en B, polyesterbewerking, onderhoud van dieselmotoren en jachten, kennis van het wedstrijdreglement, etc. Ook is de WSH sinds 2010 gastheer voor de door het Watersportverbond gegeven officiële cursus Basis Module Wedstrijdorganisatie (BWO) en vult daarmee een regionale behoefte in.

Verder beschikt de WSH over een eigen watersportcentrum direct aan het Heegermeer met it Sylhûs met vrij uitzicht over het gehele Heegermeer. De WSH is volledig geoutilleerd voor de organisatie van wedstrijden en evenementen en is erkend door het Watersportverbond.

Communicatie:

Naast de Twirre (ons clubblad dat regelmatig verschijnt), deze website en de Nieuwsbrieven (ontvangt u deze nog niet dan kunt u zich opgeven via deze link) kunt u ons ook volgen via Twitter en Facebook

Agenda

zo 03 november

Wintercup Micro Magic

zo 03 november

WSH Winterwedstrijden dag 1

vr 22 november

Najaarsvergadering 2019

zo 01 december

WSH Winterwedstrijden dag 2

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH Nieuwsbrief oktober 2019 - https://t.co/GQSKaFTAl7

2/10/19

Heel Heeg Vaart is afgelast ivm de weersverwachting. https://t.co/Iev6ORK2ep

28/09/19