Wedstrijd water

DE WSH HEEFT ALLES IN HUIS VOOR UW ZEILWEDSTRIJDEN

Al vele (open) nationale en lokale kampioenschappen (ONK’s, NK’s en KK’s) zijn op het Heegermeer en de Poelen verzeild. Klassen als de Randmeer, Valk, Javelin, Efsix, Tirion, G2, Spanker, Olympiajol, Vrijheid, 22m2 en organisaties als Verenigingscompetitie Noord, Combi en skûtsjes van het IFKS maken al jaren deel uit van onze vaste gastenkring.

Wij beschikken over al het benodigde materieel, hebben een goed georganiseerde wedstrijdcommissie met erkende officials en zijn erkend door het Watersportverbond. Sinds 2015 hebben we daarbij een prachtig watersportcentrum direct aan het Heegermeer gebouwd, met uitzicht vanaf het terras en vanuit de bar over het Heegermeer en de Fluessen.

De meren rondom Heeg bieden uitstekende mogelijkheden voor het organiseren van wedstrijden. Zowel voor open boten als bijvoorbeeld skûtsjes en zeiljachten kunnen alle gangbare wedstrijdbanen uitgelegd worden. Samen met de klassen-organisaties wordt de baan aangepast aan de wensen om een zo mooi mogelijk evenement te creëren.

De Bereboot
De Bereboot

 

HEEGERMEER: HOOFD WEDSTRIJDGEBIED

Op het Heegermeer kunnen wij bij alle windrichtingen ruime banen uitleggen, zonder te worden gelimiteerd door de vaargeul en met overal ruim voldoende waterdiepte. Alle verschillende gebruikelijke baanconfiguraties zoals windward-leeward-, driehoeks- en trapezium banen met inner- en outer loop kunnen voor alle bekende klassen op maat worden uitgelegd. Ons wedstrijdgebied wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het Skûtsjesilen.

 

DE POELEN: BESCHUT ZEILWATER

Op de Poelen kunnen wij ook banen uitzetten met een wat meer traditioneel karakter. Bijvoorbeeld voor GWS-schouwen en Larken gebruiken wij daar een stervormig boeienpatroon. De Poelen zijn voor deze schepen uitstekend geschikt, vanwege het mooie beschutte en vlakke water.

 

HEEGERMEER EN FLUESSEN: LANGE WEDSTRIJDBANEN

Langere banen zoals voor het Kruis van Heeg zetten wij uit over het Heegermeer en de Fluessen. Bij het Kruis van Heeg doen ook kajuitjachten en platbodems mee. Tijdens de Slach om Heech varen ruim 50 skûtsjes tegelijk op het Heegermeer, ook daar hebben we de ruimte voor.

SOH
Slach om Heech IFKS training
KruisvanHeeg2015
Kruis van Heeg 2015