logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • Wedstrijd water

DE WSH HEEFT ALLES IN HUIS VOOR UW ZEILWEDSTRIJDEN

Al vele (open) nationale en lokale kampioenschappen (ONK’s, NK’s en KK’s) zijn op het Heegermeer en de Poelen verzeild. Klassen als de Randmeer, Valk, Javelin, Efsix, Tirion, G2, Spanker, Olympiajol, Vrijheid en organisaties als Verenigingscompetitie Noord, Combi en het IFKS maken al jaren deel uit van onze vaste gastenkring.

Wij beschikken over al het benodigde materieel, een goed georganiseerde wedstrijdcommissie met erkende officials en we zijn erkend door het Watersportverbond. En sinds 2015 hebben we een prachtig watersportcentrum direct aan het Heegermeer.

De meren rondom Heeg bieden uitstekende mogelijkheden voor het organiseren van wedstrijden. Zowel voor open boten als bijvoorbeeld skûtsjes en zeiljachten kunnen alle gangbare wedstrijdbanen uitgelegd worden. Samen met de klassen-organisaties wordt de baan aangepast aan de wensen om een zo mooi mogelijk evenement te creëren.

De Bereboot
De Bereboot

 

HEEGERMEER: HOOFD WEDSTRIJDGEBIED

Op het Heegermeer kunnen wij bij alle windrichtingen ruime banen uitleggen, zonder te worden gelimiteerd door de vaargeul en met overal ruim voldoende waterdiepte. Alle verschillende gebruikelijke baanconfiguraties zoals windward-leeward-, driehoeks- en trapezium banen met inner- en outer loop kunnen voor alle bekende klassen op maat worden uitgelegd. Ons wedstrijdgebied wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het Skûtsjesilen.

 

DE POELEN: BESCHUT ZEILWATER

Op de Poelen kunnen wij ook banen uitzetten met een wat meer traditioneel karakter. Bijvoorbeeld voor GWS-schouwen en Larken gebruiken wij daar een stervormig boeienpatroon. De Poelen zijn voor deze schepen uitstekend geschikt, vanwege het mooie beschutte en vlakke water.

 

HEEGERMEER EN FLUESSEN: LANGE WEDSTRIJDBANEN

Langere banen zoals voor het Kruis van Heeg zetten wij uit over het Heegermeer en de Fluessen. Bij het Kruis van Heeg doen ook kajuitjachten en platbodems mee. Ook daar hebben we de ruimte voor.

SOH
Slach om Heeg IFKS training
KruisvanHeeg2015
Kruis van Heeg 2015

Agenda

za 03 juli

Slach om Heech 2021

vr 06 augustus - zo 08 augustus

Regionale Friese Reünie 2019

vr 27 augustus - za 28 augustus

42ste Kruis van Heeg

vr 03 september - zo 05 september

NK Weekeinde WSH

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH nieuwsbrief mei 2021 - https://t.co/8seKWjlavX Er gebeurt zo veel bij de WSH dat we alwéér een nieuwsbrief hebb… https://t.co/fmdjB6iRSt

23/04/21

De WSH nieuwsbrief april 2021 is weer beschikbaar, wil jij die ook in je mailbox ontvangen, ga dan naar… https://t.co/cCDSJsnj6i

17/04/21