logo

WaterSportvereniging Heeg

Al meer dan 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • NK Randmeer en Javelin zeer geslaagd!

NK Randmeer en Javelin zeer geslaagd!

Met 17 teams in de Randmeer en 15 teams in de Javelin was dit het eerste NK wat we bij de WaterSportvereniging Heeg (WSH) mochten organiseren sinds de COVID-19 maatregelen. Onder invloed van een hogedrukgebied, dat langzaam vanuit Schotland over de Noordzee trok, stond er alle dagen een lekker windje met bestendige richting uit het noordoosten. Daarnaast brak de zon regelmatig door en op zondag zelfs een strakblauwe lucht. Allemaal mooie ingrediënten voor een geslaagd NK. Alle 12 geplande wedstrijden konden volgens schema worden gestart en uitgevaren. Tot de laatste wedstrijden was het nog spannend maar de uiteindelijke kampioenen hebben op zondag toch het verschil kunnen maken.

In de Randmeer liep het gelijk op tussen Auke de Jong uit Heeg met zijn bemanning Folkert Attema en Evelien van Leeuwen en Wouter van der Gronden uit Voorburg met zijn bemanning en klassencontroleur Lukas van der Heeden, Op zaterdag hadden ze beiden 15 punten. Maar zondag liep het bij Wouter een stuk beter en uiteindelijk wist Frans Sas met Steven de Vries er ook nog tussen te komen waardoor Auke met zijn team uiteindelijk 3de werd. Toch een heel mooi resultaat, zeker omdat de boot van Auke speciaal voor dit NK weer na een paar jaar ‘uit het vet’ was gehaald en ze helemaal niet hadden getraind!

In de Javelin leken olympisch 49er-zeiler Pim van Vugt uit Vlaardingen met zijn zus Lisa de dienst uit te maken, maar omdat ze de laatste dag door omstandigheden niet mee konden doen werden ze uiteindelijk voorbijgestreefd door Christian Wirts en Ulrich Hemker van Segel-Klub Minden uit Noord-Duitsland. Tweede werden Jan de Groot uit Deventer en zijn bemanning Lieuwe de Vries.

Op de planning van de WSH staan nog het Nederlands Studenten Kampioenschap Fleetracing in het weekend van 2 en 3 oktober en het Nederlands Kampioenschap Sprint in de Pampusklasse op 9 en 10 oktober.

De uitslagen van het NK zijn te vinden op onze uitslagen pagina: https://wsheeg.nl/nk-randmeer-javelin/uitslagen/

Agenda

zo 11 december

WSH Winterwedstrijden dag 2

zo 08 januari

WSH Winterwedstrijden dag 3

zo 12 februari

WSH Winterwedstrijden dag 4

zo 12 maart

WSH Winterwedstrijden dag 5

zo 16 april

WSH Winterwedstrijden dag 6

za 17 juni - zo 18 juni

Slach om Heech 2023

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

Er gaat niets boven Fryslân denken ze bij @volkskrant vandaag… #ergaatnietsbovenfryslan #ergaatnietsbovengroningen https://t.co/lo1WoCwuT2

15/10/22

WSH Nieuwsbrief oktober 2022 - https://t.co/yQLuVdf7Bs

1/10/22