logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • WSH bijt het spits af met eerste officiële Combi jeugdwedstrijd na Corona

WSH bijt het spits af met eerste officiële Combi jeugdwedstrijd na Corona

De jeugdcommissie en wedstrijdcommissie van WaterSportvereniging Heeg zijn trots om te kunnen berichten dat ze de eerste Combi van 2021 hebben mogen begeleiden samen met Stichting Jeugdwedstrijdzeilen. Na de brand in ons watersportcentrum it Sylhûs vorige week waren we heel blij dit evenement toch vorm te kunnen geven. 

Voor ons was het de eerste echte wedstrijd nadat de sportagenda’s vorig jaar door de lockdown moesten worden leeg geveegd. Het was meteen een flinke vuurdoop. Bij de oefenwedstrijd zaterdagmorgen konden we weer even wennen aan elkaar. Gedurende de dag nam de wind flink toe totdat rond een uur of 3 de wind toenam tot windkracht 6 Bft en we, mede omwille van de vermoeidheid van de jeugdzeilers, het niet meer verantwoord vonden nog meer wedstrijden te varen. 

Zondag was een heel andere dag, met een lichte en veranderlijke bries en strak blauwe lucht werd het een prachtige dag. Tactisch was het voor de zeilers, en voor het wedstrijdcomité, toch weer flink aanpoten. Al met al hebben we een zeer geslaagd evenement kunnen afsluiten met prijsuitreiking in de zon voor ons gebouw in het nieuwe normaal.

De winnaars van de diverse klassen zijn:

  • Optimist Groen, Meke Sophie Fakkeldij (WSHeeg)
  • Optimist Benjamin, Meike Otte (KWS)
  • Optimist Junior, Jochem van Waes (ZV Belterwiede)
  • Splash A&B, Rens van der Heiden (Paterswolde)
  • Laser Radiaal, Stijn Beks (ZV Schildmeer)

De volledige uitslagen worden z.s.m. gepubliceerd op de website van Jeugdwedstrijdzeilen Noord

(Foto’s van o.a. Luwe Stroosma)

Agenda

vr 06 augustus - zo 08 augustus

Regionale Friese Reünie 2019

vr 27 augustus - za 28 augustus

42ste Kruis van Heeg

vr 03 september - zo 05 september

NK Weekeinde WSH

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH nieuwsbrief mei 2021 - https://t.co/8seKWjlavX Er gebeurt zo veel bij de WSH dat we alwéér een nieuwsbrief hebb… https://t.co/fmdjB6iRSt

23/04/21

De WSH nieuwsbrief april 2021 is weer beschikbaar, wil jij die ook in je mailbox ontvangen, ga dan naar… https://t.co/cCDSJsnj6i

17/04/21