NK Spanker, Efsix en Sailhorse 2023 geslaagd!

Wedstrijdleiders van diverse verenigingen, waar dit weekeinde Nationale Kampioenschappen werden georganiseerd, keken met argusogen naar de weersverwachtingen voor vrijdag, zaterdag en zondag. Zo ook op het Heegermeer bij WaterSportvereniging Heeg (WSH).

Vrijdag voorspelde al niet veel goeds, maar uiteindelijk konden er op het Heegermeer toch 2 mooie races worden gevaren onder lichte omstandigheden, daarna was de wind wel echt op en ging deze alle kanten uit. Zaterdag werd de wind door de westelijke stroming ondersteund en bleef tot in de middag voldoende staan tussen west en zuidwest, waardoor er 3 volledige races konden worden genoteerd. En waat=r het volgens de verwachtingen zondag helemaal niet zou waaien verraste moeder natuur ons toch met prachtig weer, vanaf tien uur een mooie 203 Beaufort uit zuidoost waarop we de 3 geplande races zonder problemen konden laten uitvaren.

Al met al een prachtig nazomerweekeinde met uitdagende races en verdiende kampioenen. Resultaten waren als volgt. In de Spankerklasse bleef het lang spannend, maar de laatste dag zagen Jim en Niels Horrevoets uit Sneek hun voorsprong verdampen en werden ze van het podium gevaren. De derde plaats was voor Pim van VUGT en Mart KEGEL van WV Hellevoetsluis, tweede werden Kees de Vries en Frans van Schellen van ZV Workum en Nederlands Kampioen werden Jan de Bokx en Joris Bracke van WV Vremdijck uit Zeeuws Vlaanderen. 

Bij de Efsix begon de uitslag zich zaterdag al af te tekenen. Maarten JANSEN en Stephen van DIJK uit ARNHEM werden derde, Matthijs KORVING, Sjaco de JONG en Robert de LANGE uit Delft werden met gelijke punten tweede en de kampioenen zijn Pascal MEIJER en Marc MEIJER uit BREUKELEN geworden, zij waren ongenaakbaar.

Bij de Sailhorse lag het in de top dicht bij elkaar. Zij hebben 6 races gezeild op zaterdag en zondag. Op de derde plaats eindigden Guido SOL en Arthur KLUPPEL uit Eelderwolde, Han van der HOEVEN en Reyer van der GRIENDT uit Haren werden tweede en kampioen werden Bertrand van DIJK en Monique van DIJK uit Mierlo.

Al met al weer een prachtig evenement waarbij de wedstrijdcommissie van de WSH ook gastheer was voor een van de wedstrijdleiders in opleiding van de KWS te Sneek, een samenwerking die door alle partijen als constructief en prettig wordt ervaren.

Uitlagen zijn beschikbaar op manage2sail: https://www.manage2sail.com/nl-NL/event/WSHNKSES2023#!/results