Opleiding zeilinstructeur 2024!

Wil jij zeilinstructeur worden? Of begeleider waarbij je af en toe taken van de instructeur overneemt? WaterSportvereniging Heeg biedt jou die mogelijkheid. Met deze opleiding word je klaargestoomd om als zelfstandig instructeur/begeleider mensen enthousiast te maken voor het zeilen en vergroot je jouw kennis en vaardigheden, zodat jouw leerlingen veilig en met plezier het water op kunnen. Daarnaast ben je een rolmodel voor jouw cursisten en heb je een voorbeeldfunctie binnen de vereniging. 

Inhoud opleiding

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

  • Je verdiept je in de zeiltechniek en oefeningen
  • Je maakt oefenstof en geeft deze aan je mede cursisten (didactiek)
  • Alle zaken rondom organisatie en veiligheid
  • En voldoende basis voor het wedstrijdzeilen.

Hoe werkt het?

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van je vaardigheden als instructeur. Afhankelijk van de kennis en ervaring die je al meebrengt, bepaal je samen met de docent met welke opdrachten je aan de slag gaat. Het resultaat van deze opdrachten presenteer je aan je mede cursisten. Daarnaast krijg je toegang tot veel verdiepende informatie die je kunt gebruiken tijdens het geven van instructie. Denk hierbij aan didactiek, veiligheid, zeiltechniek, weer, (wedstrijd)regels, tactiek en strategie. De laatste twee onderwerpen worden beperkt behandeld.

Ervaring

Enige zeilervaring is natuurlijk gewenst. Ervaring in het geven van instructie is niet noodzakelijk.

Wat kost het?

De WSH is een groot promotor van de zeilsport, vooral het jeugdzeilen is daarvan een belangrijk onderdeel. Ze doet dit niet voor zich alleen en wil graag omliggende verenigingen helpen, door het om niet aanbieden van een instructeurscursus. Goede instructeurs en begeleiders vormen immers de ruggengraat voor een goede en vooral continue zeilinstructie, die hopelijk leidt tot meer (jeugd)zeilers op het water.

Waar en wanneer?

De cursus wordt in het clubhuis van de WaterSportvereniging Heeg gegeven. De 4 cursusavonden zijn op 29 februari, 13 maart, 27 maart en 10 april.

Wie geeft de cursus?

De cursus wordt door Hans Loermans gegeven. Hij heeft een ruime ervaring in het geven van instructie en coaching.

Waar en wanneer aanmelden?

Stuur om je aan te melden zo spoedig mogelijk een bericht naar jeugdzaken@wsheeg.nl.

Nog vragen?

Voor vragen of informatie mail jeugdzaken@wsheeg.nl