Winterzeilen? Alaaf (Tsjoch)!

Op een druilerige dag die begon met sombere wolken, transformeerde Heeg in een bruisend toneel van zeilcompetitie, terwijl het zuiden zich overgaf aan het feestgedruis van Carnaval. Vijftien teams stonden paraat voor een onverschrokken winterzeilzondag, en de ‘Joker’ werd ingezet. Een zacht briesje van 2 Bft en gestage regen begeleidden de zeilers naar de wateren van de Hegemer Mar, waar een toenemende wind tot 3 Bft de regen deed wijken.

Klokslag elf uur begon de eerste race, gewonnen door Bas Krom met Klaas Westerdijk aan zijn zijde. Normaal gesproken elkaars rivalen in de wintercompetitie, waren ze vandaag elkaars beste maatjes.

Maarten Reijgersberg en Bram Pasma volgden met overwinningen in de daaropvolgende drie races. Achter deze twee teams vochten zeven andere teams hun strijd met wisselende successen en onderlinge rivaliteit.

Het was tevens de primeur van de ‘Joker’, de RIB die deze winter is aangeschaft en nu voor het eerst werd ingezet als boeienboot en RESCUE. Tegen half twee keerden we terug naar de haven, waar we genoten van erwtensoep met roggebrood onder een voorzichtig doorbrekend zonnetje.

De conclusie was helder: De keuze voor deze RIB is een schot in de roos, en de schoonheid van het zeilen op deze dag overtrof Carnaval veruit. Laat het feest maar aan anderen over, wij hebben onze passie op het water!

Uitslagen en klassement zijn hier te bekijken: