logo

WaterSportvereniging Heeg

Al 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • Succesvolle open dag Sylhûs

Succesvolle open dag Sylhûs

Op een snikhete zondag in augustus heeft een kleine enthousiaste groep leden van WaterSportvereniging Heeg en Stichting Friese Tjottervloot een prachtige watersportbeleving gehad bij it Sylhûs in Heeg.

Langzaam begint het te wennen dat deze zomer it Sylhûs in Heeg iedere zondag is geopend van 13.00u tot 17.00u. De eerste gasten, leden van de WaterSportvereniging Heeg (WSH), wilden een keer een SUP-plank (Stand Up Paddling) uitproberen. Na een gezellig bakje thee, werd het plan gewijzigd en eerst een stukje gezeild in één van de prachtige klassieke tjotters van Stichting Friese Tjottervloot (SFT). Een aantal WSH-leden had afgesproken om samen een stukje te windsurfen op het Heegermeer. De surfplanken waren thuis alvast in gereedheid gebracht en er stond een mooi windje om een stuk te windsurfen. Twee dames die samen op de SUP aankwamen, dronken even een bakje koffie op het Sylhûs terras, met prachtig uitzicht over het Heegermeer. Toen ze de windsurfers zagen begon het te kriebelen en ging één van de twee ook windsurfen terwijl een ander gebruik mocht maken van haar SUP-plank. 

Aan het einde van de dag kwam een groep enthousiaste vrijwilligers van de SFT terug bij het Sylhûs met een rib en 4 tjotters. Zij hadden mooi weer voor een prachtige Poelentocht, waarbij ze filmmateriaal hebben gemaakt voor een promotie film. Oververhit, maar zeer voldaan ploften ze neer in het lekker doorgeluchte Sylhûs, om even een koud drankje te nuttigen en te genieten van het uitzicht alvorens ze weer naar huis toe gingen.

Het was een zeer geslaagde dag, waarbij de aanwezigen materiaal konden uitproberen van anderen, om zo weer ideeën op te doen voor de toekomst. Dit is, naast de gezelligheid, ook precies wat me met de open dagen willen bereiken !

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH nieuwsbrief oktober 2021 (2) - - Kunnen wij op jouw stem bij Rabo Clubsupport Rekenen? Je kunt tot 25 oktober… https://t.co/XU2bum24aS

20/10/21

Leer windsurfen in de Herfstvakantie van windsurf topper Arrianne Aukes! - https://t.co/7OTrQNfwmz https://t.co/861RC7lntn

11/10/21