logo

WaterSportvereniging Heeg

Al meer dan 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • We gaan roeien met de St Ayles Skiff!

We gaan roeien met de St Ayles Skiff!

Morgenavond 14 februari vanaf 19:30u is de eerste WSH St Ayles Skiff te bekijken!

In de Najaarsvergadering van 22 november is de start van een afdeling sloeproeien en de aanschaf van een St Ayles Skiff besproken. Het plan om een roeiafdeling te starten werd met een grote meerderheid ondersteund. Een kleine meerderheid vond het wel verstandig eerst te onderzoeken of er voldoende animo voor sloeproeien in Heeg zou zijn.

Naar aanleiding hiervan is een campagne opgezet en binnen korte tijd meldden zich meer dan 30 enthousiastelingen en nog steeds komen er aanmeldingen binnen! Begin januari is met deze groep overleg gevoerd en gevraagd waar hun voorkeur naar uitgaat.

De meerderheid kiest voor recreatief roeien met kleine teams, een aantal wil ook wedstrijden kunnen roeien. Men was unaniem dat de lichte, zelf te bouwen en handelbare St Ayles Skiff voor 4 roeiers en 1 stuurman zeer geschikt is voor onze doelstellingen. Een aantal aspirant roeiers heeft aangegeven ook te willen helpen met afbouwen.

De St Ayles Skiff is ook interessant omdat er al eentje in Oudega bij Sloeproeivereniging De Aldegeaster Skomskowers gebouwd wordt en omdat er in Gaastmeer vergevorderde plannen zijn om er een te bouwen. Met meerdere skiffs in de regio kunnen we wedstrijden organiseren en gezamenlijke tochten maken. Tevens kunnen wij onderling skiffs lenen voor verenigings- en dorpsactiviteiten.

Het bestuur heeft op basis van de belangstelling een en ander financieel doorgerekend en dat ziet er positief uit. Op basis hiervan (en omdat 2 mensen hebben zich garant hebben gesteld voor de aanschaf van de eerste skiff) heeft het bestuur besloten alvast door te gaan met de plannen en om een bod te doen op een bijna afgebouwde St Ayles Skiff. Op die manier kunnen wij mogelijk deze zomer al starten met roeien.

Komende vrijdag 14 februari halen wij de skiff op en kunt u haar voorafgaand aan de SYLHÛS PUBQUIZ bewonderen!

Het WSH Bestuur

Wil je meer weten? Ga dan naar het eerdere bericht:

Agenda

vr 26 augustus - za 27 augustus

Kruis van Heeg 2022

za 03 september - zo 04 september

ODC Division 2 Windsurfing

za 10 september - zo 11 september

Toertocht Heeg – Heeg 2022

zo 18 september

Gezamenlijke jeugdwedstrijden 2022

za 08 oktober - zo 09 oktober

NSK Zeilen 2022

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

KRUIS VAN HEEG 2022 BREIDT UIT! - https://t.co/Gvn1VFUQ8p Op 27 augustus 2022 organiseert de WSH weer de langeafsta… https://t.co/PjlFblRiEB

3/08/22

Benieuwd naar de windsurfplannen, zin in het Kruis van Heeg, of wil je weten wat een WASZP is? Lees dan deze nieuws… https://t.co/QOKXNJtsy4

12/07/22