logo

WaterSportvereniging Heeg

Al meer dan 50 jaar dé watersportvereniging aan het Heegermeer.

  • WSH doopt eerste roeisloep

WSH doopt eerste roeisloep

Zeilvereniging wordt weer brede watersportvereniging

HEEG, 2 mei 2021 – Met de doop van de eerste zelfgebouwde roeisloep afgelopen zondag, bereikte WaterSportvereniging Heeg (WSH) een volgende mijlpaal in haar bestaan. “We slaan een nieuwe weg in. We hebben via de zeilsport altijd zoveel mogelijk mensen met watersport laten kennismaken, maar we gaan nu verbreden. Sloeproeien wordt één van onze nieuwe takken”, aldus Jack van den Berg die als ere-lid de doop mocht verrichten.

St Ayles Sloeproeien

De WSH heeft gekozen voor de lichtvoetige St Ayles Skiff. Een vijfpersoonsloep die aan de kust van Schotland is ontstaan als zelfbouwboot. Honderden kleine gemeenschappen bouwen daar hun eigen zeewaardige sloepen om in wedstrijden tegen elkaar te strijden. Het bouwen en trainen is daarbij net zo belangrijk als de wedstrijd. Juist het sociale, het gezamenlijke project, is wat telt. Net als in Heeg.

Aanmelden kan nu

De komende weken organiseert de WSH introductiecursussen en clinics om kennis te maken met deze vorm van sloeproeien. Omdat de sloep licht genoeg is om ook met twee roeiers (en een stuurman of -vrouw) te varen, kan er coronaproof worden geoefend.

Iedereen is welkom.  Zowel individueel als teams; zowel uit Heeg als uit de rest van Friesland. Meer informatie op roeien.wsheeg.nl

Agenda

vr 31 maart

ALV 2023

za 08 april - ma 10 april

SKON (Splash) zeilwedstrijden

za 15 april

WSH Open dag!

zo 16 april

WSH Winterwedstrijden dag 6

za 29 april - zo 30 april

WSH Voorjaarswedstrijden

za 13 mei - zo 14 mei

De Fryske Boerepream, Start Sylkompetysje

Like de wsh op facebook

Volg de wsh op twitter

WSH Nieuwsbrief maart 2023 (RECTIFICATIE) - https://t.co/MGv5kuaiFh

13/03/23

WSH Nieuwsbrief maart 2023 - https://t.co/Trhv2JIepM

12/03/23